Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Знову говоримо про податковий борг

опубліковано 14 лютого 2022 о 13:17

Головне управління ДПС у Рівненській області вкотре звертається до платників податків, які мають незначні суми податкової заборгованості. Зокрема тих платників, які боргують бюджетам до 3060 грн, адже згідно законодавства податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на стягнення податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума такого боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На даний час це - 3060 гривень.

Отже, якщо ваша заборгованість менше зазначеної суми, то ви не отримаєте податкову вимогу, яка в першу чергу носить інформативний характер: в ній зазначається сума боргу, податок, дата виникнення податкового боргу, повідомлення про виникнення права податкової застави та можливі наслідки ухилення платника податків від сплати боргів.

Проте, з часом борг буде накопичуватися за рахунок штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків,  а сплачувати  його все одно необхідно.

Станом на 1 лютого поточного року на Рівненщині 33490 платників податків (33161 - фізичних осіб та 329 - юридичних) мають борги перед бюджетами у сумі, що не перевищує 3060 грн,  і загальна сума таких боргів становить 6,7 млн гривень.

Тому радимо перевірити чи є у вас податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом - Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), або ж звернувшись в Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Рівненській області за місцем реєстрації як платника податків.

Вчасно сплачуйте податки та не допускайте виникнення боргу!