Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сформувати сертифікати відкритих ключів можна дистанційно

опубліковано 01 квітня 2022 о 11:55

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (https://acskidd.gov.ua) можна перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, отриманого в Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС.

Для цього на головній сторінці оберіть режим «Пошук сертифікатів та СВС»/«Пошук сертифікатів» і в полі «код ЄДРПОУ» зазначите відповідно код ЄДРПОУ (для юридичних осіб), фізичним особам в свою чергу необхідно внести реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта у разі, відмови від коду (за умови наявності відповідної відмітки у паспорті) в полі «Реєстраційний номер облікової картки платника податків» або в полі «УНЗР ІD картки» – унікальний номер запису у реєстрі ІD картки.

Зауважимо, що пошук сертифікатів користувачем може здійснюватись за одним або декількома реквізитами.

Зазначивши всі дані в полях, які підлягають заповненню натисніть «Пошук». Після обробки запиту у вікні «Результати пошуку»  буде відображено відомості про початок та закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;

Зверніть увагу, що здійснити перевірку ключа можна й за допомогою безкоштовного програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1», актуальна версія якого доступна для завантаження за посиланням: Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Інсталяційний пакет «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1 (версія:1.3.1.46)».

Після завантаження Програми в пункті меню натисніть «Переглянути сертифікати» та з наведеного переліку сертифікатів оберіть свій сертифікат або, у разі його відсутності, додайте його за допомогою кнопки «Імпортувати». Подвійним кліком лівої кнопки миші на вибраному сертифікаті відкрийте меню в якому потрібно обрати пункт «Детальна інформація». У вікні, яке з’явилось, можна переглянути детальну інформацію про кваліфікований сертифікат відкритого ключа, у т.ч. щодо терміну його дії.

Користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Зокрема, повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити online на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС за посиланням: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/Online (https://acskidd.gov.ua/manage-certificates) або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

- чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

- незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

- особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Нагадаємо, що строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача, становить 2 (два) роки з моменту їх формування. Тому, з метою уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендуємо здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”