Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині майже 4 тисячі суб’єктів господарювання перейшли на сплату єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу

опубліковано 01 квітня 2022 о 11:58

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що станом на 01.04.2022 бажання перейти на спрощену систему оподаткування за  ставкою єдиного податку у розмірі 2 відсотки доходу, виявили 3957 суб’єктів господарювання, з них – 741 юридична особа та 3216 фізичних осіб - підприємців.

Нагадаємо, Законом України від 15.03.2022 №2120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» передбачено створення на час війни спрощеної системи оподаткування з особливостями оподаткування, якою встановлено сплату єдиного податку у розмірі 2 відсотки доходу.

Скористатись спрощеною системою з особливостями можуть ФОП та юридичні особи, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень. До таких осіб, не застосовується обмеження щодо кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах. Для цієї категорії платників встановлений звітний період квартал, сплата авансових внесків проводиться щомісяця до 15 числа.

З більш детальною інформацією щодо застосування ставки єдиного податку 2 відсотки можна ознайомитись  тут.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”