Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині говорили про надходження до бюджетів громад

опубліковано 23 вересня 2022 о 13:05

 На Рівненщині продовжують аналізувати стан виконання місцевих бюджетів. Чергова зустріч, яка відбулась в Рівненській ОВА з головами та представниками громад Дубенського району, була присвячена обговоренню фінансової ситуації в громадах, а також видатків на потреби військових.

«Від сплати податків та наповнення казни залежить забезпечення українських захисників, -наголосив в ході зустрічі начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.- Підприємці на місцях мають розуміти, що їхня сплата податків – це внесок у нашу перемогу, тож потрібно з ними працювати в цьому напрямі».

Загалом за січень-серпень цього року до загального фонду місцевих бюджетів Дубенського району в цілому надійшло майже 648 мільйонів власних доходів. Приріст надходжень порівняно з аналогічним періодом минулого року становить понад 34 відсотки – тобто додатково надійшло майже 165 мільйонів гривень. Разом із тим, є громади, які забезпечили виконання та перевиконання бюджетів, а є й такі, що не виконали плану. Тому учасники заходу обговорили причини невиконання бюджетів та розглянули можливі резерви у наповненні місцевих скарбниць.

Податок на доходи фізичних осіб є бюджетоформуючим для територіальних громад, тому легалізація найманої праці, виплата зарплати в розмірі не меншому як встановлено законодавством, дотримання вимог трудового законодавства, залучення до оподаткування громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без належного оформлення, повнота декларування цього податку – усі ці чинники є вагомими резервами у надходженнях до місцевих бюджетів. Саме на цьому наголосив в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Також було акцентовано на тому, щоб приділяти достатньо уваги сплаті податків за землю та нерухомість, а також належній роботі з податковими боржниками.