Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У разі зміни особи, відповідальної за ведення бухгалтерського обліку нерезидента або відокремленого підрозділу нерезидента, необхідно про це повідомити контролюючий орган

опубліковано 11 жовтня 2022 о 16:02

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що у разі зміни керівника або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського або податкового обліку, нерезидента або відокремленого підрозділу нерезидента необхідно подати до контролюючого органу у 10-денний строк з дня виникнення змін у облікових даних платників податків, заяву нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою № 1-ОПН з позначкою «Відомості про зміну керівника та/або особу, відповідальну за ведення бухгалтерського або податкового обліку1».

У разі зміни керівника нерезидента до Заяви за ф. № 1-ОПН додається копія витягу з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксується факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації іноземної компанії з даними про нового керівника.

Інших додаткових документів до Заяви за ф. № 1-ОПН у разі зміни керівника або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку нерезидента або нерезидента подавати до контролюючого органу не потрібно.