Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Рівненщини сплачено з початку року понад 6 млрд грн ПДФО

опубліковано 11 жовтня 2022 о 16:41

Платники податків Рівненщини за січень-вересень поточного року спрямували до бюджетів усіх рівнів 6 мільярдів 67 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислава Грабового, порівняно з відповідним періодом 2021 року надходження зросли на 1,5 мільярда гривень, або на 32 відсотки.

Варто зазначити, що із загальної суми надходжень до держбюджету надійшло _1,3 млрд грн, а до бюджетів громад регіону - 4,7 млрд гривень.

Нагадаємо, що в доходах місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб займає майже 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання. Тож дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізація трудових відносин та боротьба із зарплатами в «конвертах» залишаються головними чинниками у стабільності надходжень цього податку до місцевих бюджетів.

Головне управління ДПС у Рівненській області вдячне всім платникам, які сьогодні гідно виконують свої податкові зобов’язання. Кожна гривня, сплачена до бюджетів вчасно, – це підтримка економіки України та наближення нашої перемоги!