Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання реєстрації податкових накладних – тема зустрічі у податковій службі Рівненщини

опубліковано 04 листопада 2022 о 12:59

Враховуючи останні зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165 щодо зупинення реєстрації податкових накладних, у рамках діяльності Комунікаційної податкової платформи,  податківці Рівненщини спільно з ТВ АППУ провели зустріч з платниками податків, які зіткнулися з блокуванням податкових накладних.

Спікерами зустрічі були в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, заступник голови Ради ТВ АППУ в Рівненській області Лариса Садова.

В ході заходу Владислав Грабовий зазначив, що податкова служба Рівненщини завжди на стороні сумлінного платника податків і зацікавлена у тому, щоб бізнес ефективно працював, розвивався та сплачував податки. «Ми розуміємо, що у зв’язку зі змінами до Постанови, у бізнесу виникло чимало запитань і ми маємо нові виклики. Тож податківці області оперативно надають консультації щодо підготовки пакету документів, необхідних для швидкого розблокування ПН чи РК платникам реального сектору економіки, які добросовісно сплачують податки до бюджету”, - акцентував очільник податкової служби області.

Під час зустрічі, зокрема, фахівці податкової служби звернули увагу на дотриманні порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Представників бізнесу було проінформовано, що у податковій службі Рівненщини працюють телефонні «гарячі лінії» ((0362)692-597, (0362)692-562, (0362)692-524),  куди платники можуть звертатися у разі виникнення питань, пов’язаних з блокуванням чи розблокуванням податкових накладних.

Окрім того, вкотре нагадали, що в ГУ ДПС в області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися будь-який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу rv.ikc@tax.gov.ua. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.