Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному про вирішення проблем із виплати зарплати говорили в ході засідання комісії

опубліковано 04 листопада 2022 о 14:45

Своєчасна та в повному обсязі виплачена заробітна плата, офіційне працевлаштування роботодавцями своїх працівників - це методи детінізації економіки, які чинять позитивний вплив на надходження податкових платежів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, та надають соціальні гарантії найманим працівникам, особливо в цей нелегкий для країни час.

Про це у Рівному говорили під час засідання комісії з питань праці та заробітної плати Рівненської міськради,  участь у роботі якої взяла заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб Лариса Кривохиж.

Члени комісії проаналізували можливості кожного підприємства-боржника, надали пропозиції для вирішення проблем та попередили керівників підприємств про персональну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

В ході засідання Лариса Кривохиж звернула увагу присутніх, що одним із методів детінізації економіки та легалізації коштів є одноразове добровільне декларування, яке розпочалося 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 березня 2023 року. За цей час громадяни мають можливість легалізувати свої раніше набуті активи, придбані за доходи, з яких не були сплачені податки.