Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жителі Рівненщини задекларували понад 1 млрд грн доходів

опубліковано 25 листопада 2022 о 13:22

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що впродовж  січня-жовтня 2022 року, в рамках кампанії декларування доходів за минулий рік, жителі Рівненщини подали 5609 податкових декларацій про майновий стан і доходи.

Із загальної кількості декларацій  2769 подали громадяни, які виявили бажання реалізувати своє право на податкову знижку.

В цілому, сума задекларованих доходів склала 1 281,2 млн грн, до сплати нараховано 24,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,5 млн грн  військового збору.

Нагадаємо, що  відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування, за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також дохід від операцій з цінними паперами;

іноземного доходу;

та в інших випадках, передбачених Кодексом.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Комунікаційна платформа ГУ ДПС у Рівненській області: електронна скринька rv.ikc@tax.gov.ua