Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий вебінар для платників податків

опубліковано 17 січня 2023 о 10:23

Про зміни в  оподаткуванні з 01.01.2023 року  говорили учасники вебінару, організованого податківцями області  спільно з представниками Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області та ТВ Асоціаціі платників податків України.

Представники податкової служби області  роз’яснили питання новацій в оподаткуванні, які  вступають в дію з 01.01.2023 року, та надали відповіді на питання з якими до податківців найчастіше зверталися платники податків. Так, було поінформовано про внесені зміни до декларації з податку на прибуток,  особливості її заповнення, зокрема, надано практичні поради щодо заповнення окремих її додатків, відображення контрольованих операцій у декларації, зміни форм податкової звітності з майнових податків та екологічного податку.

Важливою  темою обговорення також були зміни щодо Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, внесені постановою КМУ від 23 грудня 2022 року № 1428.   

Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану в контексті  змін, внесених Законом № 2352-IX від 01.07.2022, розповіла Світлана Левицька, професор кафедри обліку і аудиту НУВГП, член Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області.

Під час заходу представники Територіального відділення АППУ відзначили ефективність комунікації з податковою службою області щодо розгляду актуальних питань бізнесу та проведення розʼяснювальних заходів для представників бізнесу і громадських організацій, які дозволяють поінформувати про основні законодавчі новації та надати відповіді на актуальні питання адміністрування податків.