Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено «гарячу лінію» з актуальних питань оподаткування фізичних осіб

опубліковано 12 вересня 2023 о 10:30

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області проведено чергову «гарячу лінію» з питань оподаткування фізичних осіб, зокрема нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємцями, сплати майнових податків, права громадян на податкову знижку та ін. 

На питання додзвонювачів відповідала заступник начальник управління  оподаткування фізичних осіб Лариса Кривохиж.

Платників цікавили питання щодо визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, можливості проведення звірки щодо нарахованих майнових податків, терміну сплати податку на землю.

Серед іншого, Лариса Криво хиж  роз’яснила фізичним особам – підприємцям новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо необхідності сплати єдиного податку платниками 1-2 груп спрощеної системи оподаткування та застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій. Окремо посадовець звернула увагу на відновлення відповідальності платників за порушення законодавства щодо використання РРО. 

Також посадовець надала  відповідь на питання як скористатись правом на податкову знижку платнику, який здійснив витрати у вигляді коштів, переданих як благодійні внески неприбутковій організації.

Кожен з додзвонювачів «гарячої лінії» отримав вичерпні роз’яснення на свої запитання.