Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено вебінар на тему «Регулювання фінансово-господарської діяльності в умовах воєнного стану»

опубліковано 22 листопада 2023 о 16:33

Фахівці  ГУ ДПС у Рівненській області  цього тижня долучились до проведення вебінару для керівників, фахівців фінансово-економічних служб,  представників громад Рівненщини, комунальних підприємств, закладів та  установ, представників бюджетної та комунальної сфери, що відбувся в Рівненській обласній раді.

Під час  заходу було розглянуто актуальні питання щодо особливостей сплати ПДВ, рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану.

Учасники вебінару обговорили новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30 червня 2023 №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Окремо зупинились на питаннях сплати єдиного податку, застосування РРО, податкового боргу, розглянули типові помилки, які допускають платники податків при поданні звітності з ЄСВ.

Однією з тем слухань став порядок заповнення платіжних інструкцій. Зокрема, податківці наголосили, що 01 грудня 2023 року завершується перехідний період, протягом якого заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску було можливе у неструктурованому форматі, тож  дата впровадження (01 грудня 2023 року) виключно структурованої форми призначення платіжної інструкції під час сплати податків і зборів є кінцевою та такою, що змінюватись не буде.

Також були  розглянуті питання ефективності відображення суб’єктами законодавчих реформ, а саме: підтвердження даних звітності за результатами інвентаризації, ефективність запровадження змін та роз’яснень податкового законодавства, аналітичне відображення в обліку та фінансовій звітності окремих питань податкового та трудового законодавства.

За результатами вебінару всі його учасники отримають актуальну текстову інформацію, а також зразки документів, які знадобляться їм в роботі.

Відео заходу можна переглянути тут: Вебінар Регулювання фінансово-господарської діяльності в умовах воєнного стану