Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» відбувся у податковій службі області

опубліковано 06 грудня 2023 о 13:24

У Головному управлінні ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час якого розглядались питання щодо використання електронних сервісів ДПС та застосування РРО/ПРРО платниками податків. На запитання додзвонювачів відповідала начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова.

Платники, зокрема, цікавились можливостями мобільних застосунків від ДПС України.

Ірина Клинова  проінформувала, що застосунок «Моя податкова» є програмним комплексом, що може бути застосованим для будь-якого пристрою, який підтримує операційні системи Android чи iOS із відповідними версіями. Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в App Store або Google Play.

Посадовець звернула увагу, що інтерфейс застосунку простий і зручний. Сервіси об’єднані в чотири розділи: «Реєстри», «Мої дані», «Послуги», «Повідомлення» та розповіла про можливості даного застосунку.

Податківець розповіла платникам про сервіс InfoTAX, який дозволяє громадянам та підприємствам отримати доступ до інформації про свої податкові платежі, стан розрахунків та податкову заборгованість. За допомогою цього сервісу користувачі можуть перевірити наявність та суму своїх податкових зобов'язань, отримати детальну інформацію про оплату податків, дати та суми платежів, а також завантажувати звіти та документи, необхідні для податкового обліку.

Також платники запитували  про алгоритм дій при направлені Повідомлення за формою № 4-ПРРО з відмітками «початок переведення ПРРО в режим офлайн» та «завершення режиму офлайн». Ірина Клинова зазначила, що під час переведення програмного реєстратора розрахункових операцій в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО.

При цьому, користувачі ПРРО не формують та не направляють до фіскального сервера Повідомлення за ф. № 4-ПРРО, оскільки воно формується автоматично самим ПРРО при переході в режим офлайн/онлайн.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.