Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цікава та змістовна лекція про податки: податківці Рівненщини провели зустріч зі студентами Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій

опубліковано 15 травня 2024 о 14:46

Як розпочати підприємницьку діяльність та скільки податків передбачає система оподаткування України, як оподатковуються доходи громадян та яку систему оподаткування може обрати суб’єкт господарювання? Ці та інші питання розглядали під час зустрічі податківців Рівненщини зі студентами ІІ курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій. Майбутні фахівці сфери фінансів зацікавлено прослухали лекцію про історію виникнення податків, їх роль та значення у державотворенні, діючу систему оподаткування в Україні, дізнались про те, які податки сплачують платники в  інших країнах світу, та переконались, що лише за умови сумлінної сплати податків буде забезпечено фінансову безпеку держави.

Також говорили про негативні наслідки незадекларованої праці, необхідність проведення розрахункових операцій через належним чином зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, можливість використання електронного формату взаємодії з податковою службою.

Студенти закріпили отримані знання, відгадуючи податкові ребуси та кросворди.

На завершення зустрічі податківці запросили студентів самостійно поповнювати такі важливі у їх майбутній роботі знання, приєднавшись до користувачів вебпорталу Державної податкової служби України (tax.gov.ua), суб-сайт територіальних органів ДПС у Рівненській області (rv.tax.gov.ua), а також сторінок у соцмережах.