Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергову вебконференцію для платників податків

опубліковано 31 травня 2024 о 10:49

Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Обласною універсальною науковою бібліотекою продовжують знайомити платників податків з актуальними питаннями податкового законодавства.

Цього тижня відбулась чергова веб - конференція із циклу "Реформи в державі: роз’яснення фахівця" присвячена особливостям оподаткування підприємницької діяльності.

Спікери заходу - фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області: начальник управління  оподаткування фізичних осіб Людмила Кончук  та головний державний інспектор відділу інформаційної взаємодії Інна Яремчук поінформували  учасників конференції про  необхідність здійснення підприємницької діяльності лише за умови  обов’язкової реєстрації суб’єктом господарювання, що дозволить працювати у легальному правовому полі, справно сплачувати податки та не наражатись на штрафні санкції.

Людмила Кончук акцентувала увагу слухачів на важливості обрання КВЕД – коду за класифікатором видів економічної діяльності, оскільки саме КВЕД у витягу вказує на те, які послуги надаватиме підприємець або які товари продаватиме.

Крім того розповіла про системи оподаткування, за якими можуть працювати підприємці, особливості їх застосування, та звернула увагу на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також платників ознайомили із порядком використання реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, Інна Яремчук проінформувала про необхідність здійснення розрахункових операцій платниками 2-4 груп спрощеної системи оподаткування через РРО чи ПРРО,  звернула увагу, що ті фізичні особи, хто організував та провадить свою господарську діяльність за допомогою мережі Інтернет, мають здійснити державну реєстрацію як суб’єкта господарювання. При цьому працювати можна як на загальній, так і спрощеній системі оподаткування, та в обов’язковому порядку при здійсненні розрахунків зі споживачами (готівкою чи за допомогою платіжних карт) проводити продаж товарів чи послуг через РРО/ПРРО.

Також зазначила, що податкова служба пропонує зручне безкоштовне програмне рішення ПРРО, який можна самостійно завантажити на смартфон, планшет чи інший гаджет, та ознайомила платників із функціоналом електронних сервісів ДПС.

Відеоконференцію можна подивитись на каналі  Інтернет-Центру РОУНБ  на You Tube: https://www.youtube.com/@libr1rv.