Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На порядку денному - бюджети громад Рівненщини

опубліковано 05 червня 2024 о 13:14

Про резерви наповнення місцевих бюджетів цього тижня говорили під час робочої зустрічі з керівниками громад Рівненщини, яка відбулася під головуванням начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля.

Були розглянуті питання щодо стану виконання та погашення заборгованості з платежів до бюджетів громад та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, окремі аспекти надходжень майнових податків, вжиття заходів щодо оформлення прав користування земельними ділянками с/г призначення, презентовано дашборд щодо сплати земельного податку та ряд інших.

Як зазначив Олександр Коваль, фінансова стійкість – пріоритет під час війни, тому громади мають дуже відповідально підходити до проєктів, які фінансуються з місцевих бюджетів. Важливо працювати над пошуком ресурсів для наповнення бюджетів. Зокрема, потребує збільшення сплата земельного та акцизного податків. І це, насамперед, зона відповідальності керівників ТГ.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко звернув увагу учасників зустрічі на стан надходжень платежів до бюджету, дотриманні вимог законодавства у сфері розрахункових операцій, активізації роботи з роботодавцями та найманими працівниками щодо виведення заробітних плат з «тіні» та дотримання законодавства про працю при оформленні працівників на роботу. Зауважив, що саме належне оформлення найманих працівників та сплата ними податку на доходи фізичних осіб є запорукою не тільки соціальних гарантій самих громадян, а й забезпечення дохідної частини місцевих бюджетів громад.

Заступник голови ОДА Олександр Терещенко презентував дашборд щодо сплати земельного податку. На інформаційній панелі керівники громад у доступній формі матимуть можливість слідкувати за сумою боргу та кількістю своїх боржників, а відповідно швидше реагувати на проблемні питання.

За результатами зустрічі було відзначено важливість проведення таких заходів, адже від ефективної координації та співпраці влади, громад та бізнесу в значній мірі залежить подальший розвиток як Рівненщини, так і країни в цілому.