Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для розрахунку податку на нерухоме майно та землю скористайтесь онлайн калькулятором податку на майно

опубліковано 26 липня 2024 о 09:05

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що на вебпорталі Державної податкової служби України  у блоці «Е-сервіси» розміщено «Калькулятор податку на майно» (https://tax.gov.ua/calculator), скориставшись яким платники мають  можливість розрахувати суми  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.

Для обчислення сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  необхідно вказати: тип нерухомості; тип об’єкту; загальну площу; тип власності; розмір частки володіння; період володіння; ставку податку; вказати чи використовується об`єкт нерухомості з метою отримання доходу. Введіть такі дані, натисніть «РОЗРАХУВАТИ» і результат готовий!

Щоб визначити розмір плати за землю з фізичних осіб (земельного податку та орендної плати за землю державної та/або комунальної власності), необхідно вказати: площу земельної ділянки; нормативну грошову оцінку одиниці площі, з урахуванням коефіцієнта  індексації; ставку земельного податку (згідно прийнятого рішення органу місцевого  самоврядування); ставку орендної плати за земельну ділянку державної та/або комунальної  власності (згідно з договором оренди); кількість місяців перебування земельної ділянки у власності або в оренді.

Зверніть увагу: вводити дані необхідно з дробовою частиною через крапку; в гектарах або в квадратних метрах; якщо розраховуєте земельний податок, то вказуйте ставку земельного податку; якщо розраховуєте орендну плату – вказуйте ставку орендної плати згідно з договором оренди за земельну ділянку. Після заповнення усіх полів клікніть «РОЗРАХУВАТИ» і отримайте готовий результат!

Також звертаємо увагу, що провести звірку щодо нарахованих сум майнових податків можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».

Користуйся зручними сервісами  від Державної податкової служби України!