Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для платників податків щодо скасування реєстрації РРО

опубліковано 04 квітня 2024 о 13:07

Фахівці ДПІ м. Рівного Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків та проводять тренінги, під час яких надають практичну допомогу суб’єктам господарювання  з питань реєстрації та скасування РРО/ПРРО в контролюючих органах.

Нещодавно головний державний інспектор ДПІ Олена Теологова надала практичну та консультаційну допомогу платникам з питань скасування РРО.   

В ході навчання посадовець поінформувала присутніх, що для скасування реєстрації РРО, суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО Заяву за формою № 4-РРО "Заява про скасування реєстрації реєстратора розрахункових операцій" (J/F1313605). Перед скасуванням реєстрації РРО його необхідно розпломбувати в Центрі сервісного обслуговування, з яким суб’єктом господарювання укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО. 

Разом із заявою про скасування реєстрації суб’єкт господарювання надає реєстраційне посвідчення. Скасування реєстрації РРО проводиться контролюючим органом не пізніше двох робочих днів з дня настання терміну виведення з експлуатації РРО.

 Крім того, Олена Теологова ознайомила присутніх які документи та в якій послідовності необхідно надавати суб’єктам господарювання для скасування РРО/ПРРО. Також надала практичну допомогу платникам податків у заповненні заяви про скасування реєстрації РРО за формою № 4-РРО.

Наостанок податківець порекомендувала платникам користуватись зручним мобільним застосунком «Моя податкова» від ДПС.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»