Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення щодо порядку реєстрації програмного РРО

опубліковано 05 квітня 2024 о 13:30

Фахівці ДПІ у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області активно продовжують проводити тренінги для платників податків, під час яких роз’яснюють податкові новації, навчають реєструвати та застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. 

Під час чергового навчання  заступник начальника ДПІ Наталія Костюк детально роз’яснила  послідовність дій платника для реєстрації програмного РРО. Так, зазначила, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій. Після включення ПРРО до реєстру ПРРО такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами.

В ході тренінгу посадовець надала практичну допомогу щодо завантаження безкоштовного програмного забезпечення від ДПС, необхідного для роботи з ПРРО, та реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті.

Крім того Наталія Костюк  проінформувала  присутніх про електронні сервіси податкової служби. Також роз’яснила, що  сучасні електронні сервіси ДПС такі, як Електронний кабінет платника та мобільний застосунок «Моя податкова» дозволяють оперативно отримати всю необхідну інформацію, довідки та консультації, подавати податкову та іншу звітність,  а також сплатити податки з використанням платіжних систем. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»