Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо реєстрації та переваг застосування РРО/ПРРО

опубліковано 05 квітня 2024 о 13:31

Днями в Корецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Реєстрація та переваги застосування РРО/ПРРО». На питання додзвонювачів відповідала начальник ДПІ Ірина Крупич.

В ході телефонної розмови платники цікавились порядком застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та  програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), порядком проведення розрахунків, веденням обліку товарних запасів.

Посадовець роз’яснила які документи та в якій послідовності необхідно надавати суб’єктам господарювання при реєстрації касових апаратів та нагадала, що перш ніж подавати заяву про реєстрацію РРО чи ПРРО, необхідно подати повідомлення за формою 20-ОПП щодо господарської одиниці, де буде використовуватися  даних касовий апарат.

Фахівець також проінформувала платників як веде облік товарних запасів ФОП - платник єдиного податку та звернула увагу, що платник єдиного податку, який здійснює діяльність у декількох місцях продажу, веде облік товарних запасів також за кожним окремим місцем продажу.

Під час «гарячої лінії» платники, зокрема, запитували куди подавати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО СГ для реєстрації ПРРО на відокремлений підрозділ. Начальник ДПІ роз’яснила, що суб’єкту господарювання для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій на відокремлений підрозділ (філію) потрібно подати Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316605) із зазначенням даних про місцезнаходження такого відокремленого підрозділу (філії) за своїм основним місцем обліку як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету.

Серед іншого, платники цікавилися як здійснюється програмування найменування товарів через ПРРО. Ірина Крупич розповіла, що програмування найменування товарів (послуг) через ПРРРО здійснюється оператором (касиром) самостійно шляхом додавання таких товарів за допомогою самого програмного забезпечення або за допомогою імпорту раніше підготованого переліку номенклатури, який формується для кожного програмного забезпечення у окремому форматі згідно з інструкцією, що додається до того ж архіву, що і програмне забезпечення.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного податкового законодавства.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»