Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ході зустрічі говорили про сервіси податкової служби

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:26

В Демидівській ДПІ Головного управління ДПС в Рівненській області  проведено чергову зустріч з платниками податків, в ході якої платникам розказали про можливості електронних сервісів ДПС та використання Електронного кабінету.

Начальник ДПІ Валентина Рачинська розповіла, що кількість сервісів, які запроваджені ДПС для платників податків, постійно зростає відповідно до потреб бізнесу. На сьогодні найпопулярніший сервіс серед суб’єктів господарювання та громадян – Електронний кабінет платника.

Посадовець поінформувала учасників заходу, що це один із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС, важливість використання якого особливо зросла під час карантину та у зв’язку із збройною агресією російської федерації та запровадженням воєнного стану, так як забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами.

В ході зустрічі фахівець зазначила, що до переваг сервісу можна віднести зручність: при поданні декларації в електронній формі не потрібно нічого самому розраховувати, система автоматично сформовує податкову декларацію за вас. Її потрібно буде тільки надіслати й отримати по зворотному зв'язку повідомлення про те, що електронна декларація прийнята. Крім того, робота в Електронному кабінеті унеможливлює виникнення помилок в обов'язкових реквізитах поданої декларації та випадків подання звітності не в повному обсязі.

Особлива увага приділялася  питанню  використання Електронного кабінету при поданні податкової звітності та виявлення труднощів, які виникають при користуванні Електронним кабінетом.

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на свої питання.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»