Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо основних новацій податкового законодавства - платникам Вараської ДПІ

опубліковано 02 лютого 2023 о 13:45

Фахівці Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків – відвідувачами Центру обслуговування щодо змін та новацій податкового законодавства.

Під час чергового тренінгу начальник ДПІ Людмила Воронюк  розповіла про застосування нових форм податкової звітності. Зокрема зазначила, що до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств внесено зміни з метою приведення форми декларації до положень Податкового кодексу щодо спеціального режиму оподаткування резидентами ДіяСіті. Також повідомила про зміни у формі декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податкової декларації з плати на землю.

Посадовець наголосила, що підходить до завершення кампанія одноразового добровільного декларування, яку запровадила держава з метою легалізації активів з яких не були сплачені податки. Крайній термін подання відповідної декларації – не пізніше 28 лютого 2023 року. Скориставшись такою амністією громадянам гарантується звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства. 

Людмила Воронюк звернула увагу платників на своєчасну сплату платежів до бюджету. При цьому нагадала про правильність заповнення реквізитів «Призначення платежу»  та «Отримувач» у платіжних документах.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»