Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота зі стягнення податкового боргу триває

опубліковано 02 лютого 2023 о 13:49

Фахівці Дубенського відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що станом на перше січня 2023 року сума податкового боргу по Дубенському районі до Зведеного бюджету склав 62,7 млн гривень.

З метою забезпечення належного контролю за станом погашення заборгованості зі сплати   податків до боржників постійно вживають усі передбачені законом заходи впливу та стягнення. В результаті проведених у 2022 році заходів   забезпечено надходження податків і зборів до Зведеного бюджету в сумі 6,2 млн грн. З цієї суми до державного бюджету надійшло  4,2 млн гривень, до місцевих скарбниць – 2 млн гривень.

Фахівці відділу по роботі з податковим боргом направили боржникам 63 податкових вимоги, склали 144 акти опису майна у податкову заставу.  Крім того подали до суду 106 позовів на суму 4,9 млн грн про надання дозволу на погашення недоїмки за рахунок стягнення коштів з банківських рахунків та вилучення готівки у боржників.

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет, або звернутись до ЦОП. Центри обслуговування платників на постійній основі надають адміністративні послуги платникам податків, тобто всю необхідну інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань можна отримати безпосередньо в інспектора.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»