Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо надання адміністративних послуг - під час «гарячої лінії»

опубліковано 17 березня 2023 о 10:05

В Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань надання адміністративних послуг. На запитання платників податків відповідала  начальник ДПІ Світлана Цимбалюк.

Під час «гарячої лінії» платників цікавили питання отримання довідки про  доходи громадян, як отримати картку платника податків з причини втрати такого документа, порядок отримання  реєстраційного номеру облікової картки платника податків для неповнолітньої дитини, визначення типу об’єктів оподаткування та правила заповнення форми 20-ОПП.

Відповідаючи на питання, посадовець зауважила, що для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків фізична особа має звернутися особисто або через представника з наданням нотаріально засвідченої довіреності.

При цьому, роз’яснила, що для отримання реєстраційного номеру платника податків для  малолітніх осіб (до 14 років) заява подається одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини, документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника) та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Учасникам прямого спілкування фахівець розповіла, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку. Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків після їх реєстрації, створення чи відкриття. Посадовець також наголосила, що  подавати Повідомлення за формою 20-ОПП з позначкою «зміни»  необхідно лише у разі виникнення змін у відомостях про об'єкти оподаткування. У разі закриття об’єкта оподаткування, у тому числі внаслідок припинення діяльності платника податків, повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після закриття об’єкта з оновленою інформацією про нього.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»