Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг щодо порядку реєстрації фізичної особи підприємцем

опубліковано 18 вересня 2023 о 12:28

Начальник Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Валентина Рачинська провела тренінг з питань реєстрації ФОП та застосування спрощеної системи оподаткування.

Посадовець розповіла відвідувачам ЦОП про процедуру реєстрації підприємницької діяльності, яка починається з подання заяви до Державного реєстратора. Вона роз’яснила, що після здійснення такої реєстрації,  якщо платником прийнято рішення застосовувати спрощену систему оподаткування, необхідно подати відповідну заяву до контролюючого органу за основним місцем обліку. Скористатись такою адміністративною послугою доцільно через електронний кабінет платника, так як це дуже зручно та значно заощаджує час.

Валентина Рачинська звернула увагу на необхідність правильного заповнення обов’язкових відомостей в заяві, наголосила на терміни її подання та звернула увагу на обов’язкове подання Повідомлення за формою 20-ОПП про наявні об’єкти оподаткування протягом 10 календарних днів з дати державної реєстрації.

Під час спілкування також було розглянуто питання щодо застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку, ведення обліку товарних запасів, поінформовано про обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, про розмір ставок єдиного податку, в якому розмірі сплачувати єдиний внесок, які строки подання податкової звітності ФОП та строки сплати податкових зобов’язань. 

Також посадовець проінформувала присутніх  про основні зміни та новації в порядку реєстрації та застосування РРО/ПРРО у період дії воєнного стану. Вона наголосила, що з 1 жовтня відновлюються штрафні санкції до платників, у яких буде виявлено порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та розповіла про розміри штрафів за  вчинення порушень.

На всі поставлені запитання під час заходу були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»