Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо використання мобільного додатку «Моя податкова»

опубліковано 26 липня 2024 о 10:35

Нещодавно у Рівненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо використання електронних сервісів ДПС України. На запитання додзвонювачів відповідав начальник ДПІ Віктор Левченко.

Під час «гарячої лінії» посадовець повідомив які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Зокрема, що за допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. А також надав роз’яснення стосовно можливості платникам податків сплачувати податки та збори через Електронний кабінет. Крім того звернув увагу, що можна надіслати в електронному вигляді листи, запити за встановленими формами отримання інформації, переглянути раніше подану звітність та квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо.

Віктор Левченко проінформував платників про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і ІOS.  Цей застосунок надає можливість отримувати електронні сервіси податкової служби для громадян,  сплачувати податки з використанням платіжних систем, а також тут доступні окремі сервіси для ФОП.   

Посадовець роз’яснив, що у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП, а саме: Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;  подання податкових декларацій платника єдиного податку. Для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги» сплата податків доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги». 

Фахівець розповів, що мобільний застосунок «Моя податкова» забезпечує отримання інформації про адресу реєстрації та фактичного місця проживання, отримання інформації про об’єкти оподаткування, отримання відомостей про суми виплачених доходів, направлення запиту та отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи, отримання інформації про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, сплата податків з використанням платіжних систем, пошук фіскального чека, пошук марки акцизного податку, отримання інформації з Реєстру платників ПДВ, Реєстру страхувальників, Реєстру платників єдиного податку. 

Під час спілкування фахівець роз’яснив дозвонювачам основи користування додатком та надав вичерпані відповіді на запитання, які їх цікавили. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»