Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці надали роз’яснення щодо роботи з програмним РРО

опубліковано 19 січня 2024 о 10:22

Податківці Рівненщини в рамках роботи комунікаційної платформи провели черговий тренінг для суб’єктів господарювання, які працюють з безкоштовним ПЗ ПРРО ДПС або мають бажання встановити ПРРО.

В ході практикуму завідувачка сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Галина Крат поінформувала платників, що без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи та підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах за умови дотримання ними умов, передбачених чинним законодавством. Також повідомила про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів або програмних РРО чи невидачу фіскального чека. 

Посадовець надала роз’яснення на питання учасників навчання щодо практичної сторони використання програмного РРО, зокрема, роботи в режимі оф-лайн, яким чином в ПРРО ДПС здійснюється створення та редагування ставок податків для різних товарів, функції старшого касира та ряду інших.

Детальніше як працює комунікаційна податкова платформа дивіться у відео

Більше про ПРРО – за посиланням  http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.